Energia -golfleiri 4.-6.8.2017

Energia -golfleiri startattiin perjantaina iloisissa tunnelmissa Imatran golfkentällä 12 juniorin ja kolmen ohjaajan voimin. Tällä kertaa leirillä päästiin suoraan tositoimiin, kun juniorit lähtivät pelaamaan kentän takaysin. Lisähaastetta kierrokselle toi sateinen ja tuulinen sää. Onneksi iloinen mieli ja säänmukaiset varusteet siivittivät pelaajat hienoihin tuloksiin. Imatran Golfin Sakari Munnukka pelasi hienosti 20 bogey -pistettä . Kierroksella kisailtiin bogey-pisteiden lisäksi myös väyläosumissa ja puteissa. Vähiten putteja kierroksella löi Viipurin golfin Leevi Lehtisyrjä, lyöden hienosti yhteensä vain 16 puttia. Eniten väyläosumia löi Imatran Golfin Ada Montonen, osuen väylälle kuudella avauslyönnillään. Parhaat palkittiin Golf Balancen lahjakorteilla.

Kierroksen jälkeen kengät lotisivat ja vaatteet valuivat vettä, mutta onneksi kokki Ilpo oli loihtinut makoisan päivällisen lämmittämään mahanpohjia. Herkullisen päivällisen jälkeen jokainen leiriläinen sai koristella itselleen kangasväreillä oman kauppakassin. Kassien kylkeen ilmestyi toinen toistaan hienompia kuvia golfin maailmasta. Kassien jäätyä kuivumaan oli aika suunnata uimaan Immolaan ja nauttimaan rantasaunan lämmöstä.

Saunomisen ja uinnin jälkeen pääsimme herkuttelemaan pannukakuilla, mansikoilla ja hedelmillä. Innokkaimmat suuntasivat vapaa-ajalla aina rangelle. Uusiin kavereihin tutustuttiin myös ihan vain klubilla hengailemalla. Illan pimennettyä osa leiriläisistä halusi lähteä vielä testaamaan omia golftaitojaan yön pimeyteen, toisten jäädessä pitämään leffailtaa ja herkuttelemaan sipseillä ja poppareilla.

Leirin toinen päivä käynnistyi kaikkien yllätykseksi poutaisessa säässä, aurinkokin pilkahteli ajoittain. Heti aamusta golfkenttä oli täynnä tohinaa, sillä kentällä pelattiin lauantaina Imatran Golfkentän 30v juhlakilpailu. Samalla juniorit pääsivät aistimaan oikean kisan tunnelmaa ja tekemään alelöytöjä kentän Golf Balancen tarjoustorilla. Shoppailujen jälkeen juniorit valmistelivat pareittain lähipelitestiradan, jolla suoritettiin lauantain ensimmäinen golfosuus, Golfliiton Taitotestistö. Imatran Golfin Tilma Ollilainen ja Jenna Järvinen paransivat hienosti omia lähipelitestin pisteitään ja ansaitsivat itselleen uudet lähipelitestimerkit. Testin toisessa osuudessa testattiin erilaisten pallon lentokaarien hallintaa. Pelaajan piti lyödä matala, korkea ja suora lyönti sekä oikealle ja vasemmalle kaartuva lyönti korkeana ja matalana. Testin suorittaminen vaati tarkkaa keskittymistä ja oman lyönnin hallintaa. Parhaat pisteet taitotestissä sai Viipurin golfin Valtteri Immonen, saaden hienosti 20 pistettä. Maksimipisteet olivat 27. Myös Viipurin golfin Leevi Lehtisyrjä ja Imatran Golfin Sakari Munnukka suoriutuivat testistä hienosti saaden molemmat 18 pistettä.

Kun omista taidoista oli päästy selvyyteen testien avulla, oli hyvä aika nauttia maittavaa lounasta ja palkita leirillä siihen asti parhaiten pärjänneitä. Ruokailun jälkeen siirryttiin Imatralta kohti Lappeenrantaa ja kauppakeskus Iso-Kristiinaa. Ensimmäistä kertaa Energia-golfleirin historiassa tiedossa oli shoppailua ja treenit keskellä Lappeenrannan kaupunkia. Juniorit jakaantuivat kolmeen ryhmään ja ryhmien tehtävänä oli shoppailla palkinnot sunnuntain leirikisaa varten, pohdiskella golfin etikettiä sekä harjoitella tarkkuutta draivia kouluun välineillä. Rastien jälkeen lähdettiin hakemaan energiaa iltaa varten Pizza Raxista. Huhujen mukaan joku leiriläisistä jaksoi syödä Raxissa jopa 40 pitsapalaa, huhhuh! Mahat pinkeänä Raxista oli hyvä jatkaa kohti Kahilanniemen golfkenttää kaupunkijunan kyydissä. Kahilanniemessä oli ohjelmassa Jonne Asikaisen pitämä tracman klinikka. Jonne pelaa golfia ammatikseen ja on vieraillut leirillä myös edellisinä vuosina. Jonne sai pelaajilta erittäin hyvää palautetta.

Tänä vuonna uutuutena tuli myös multigolf. Multigolfissa yhdistyvät perinteisen golfin lisäksi futisgolf ja frisbeegolf. Kahilanniemen kentällä pelattiin multigolfia joukkuepelinä. Pelaajilla oli golfmailoista mukana vain putteri. Peli alkaa tiiauspaikalta, jossa joukkue valitsee ryhmästään aloittajan ja välineen (tennismaila, frisbee tai jalkapallo). Peliä jatketaan aina siitä mihin edellinen potku, heitto tai lyönti päätyi. Griinille päästyään urheiluvälineen tilalle vaihdetaan golfpallo ja palloa lyödään vuorotellen niin kauan, kunnes pallo uppoaa kuppiin.

Leirin toinen ilta noudatteli ensimmäisen illan ohjelmaa. Uimista, saunomista ja hengailua mailojen kanssa ja ilman. Sunnuntai aamuna käynnistyi perinteinen leirikisa Kahilanniemen kentällä. Parhaiten pelasi Imatran Golfin Tilma Ollilainen. Tilma pelasi hienosti 20 bogeypistettä.

Leirikisan jälkeen syötiin Ravintola Griinin maittava lounas Kahilanniemen rangella. Iltapäivällä pelattiin vielä viime vuonna tutuksi tullutta speed golfia. Tällä kertaa speedgolfia pelattiin rangella, jossa arvotut joukkueet kilvoittelivat putti, chippi ja pitkälyöntitehtävissä.

Kiitos kaikille leiriläisille, molempien kenttien ravintoloille ja yhteistyökumppaneille onnistuneesta viikonlopusta.

Imatran Golf