Ensimmäiset 30-vuotisjuhlat

Tasan 30 vuotta sitten 15.5.1986 perustettiin Imatran Golf ry. Klubille oli kutsuttu tämän kuniaksi yhteistyökumppaneita sekä entisiä ja nykyisiä aktiivijäseniä. Kaikille seuran jäsenille suunnattu juhla on Imatran Valtionhotellissa 24.9.2016.

Tänään vieraiden joukossa oli muun muassa silloisen Viherpartti Oy:n työnjohtaja Elise Järvinen. Viherpartti Oy vastasi kentän vihertöistä sen alkutaipaleella. Elise Järvinen muisteli kesää 1987 kun kaikki työt piti saada tehdyksi ennen ensimmäistä juhlakilpailua. Aikataulua ei voinut siirtää, koska maaherra Matti Jaatinen oli kutsuttu avamaan uusi kenttä.

Järvinen kertoi, että aikataulu oli tiukka ja ongelmia tuotti muun muassa kostea sää ja savimaa. Imatran Golfkenttä oli Järvisen ensimmäinen golfprojekti. Imatran jälkeen Elise Järvinen on työskennellyt muun muassa Kytäjällä, Linna-Golfissa ja Himoksella. 80-luvulla ei golfkenttien viherrakentamisesta juurikaan löytynyt tietotaitoa. Joten 80-luvulla tehtiin uraa urtavaa työtä.

Järvinen luo silmäyksen Klubin terasilta väylälle 18 ja toteaa, että Imatran Golfkenttä on saavuttanut arvokkaan ulkomuodon ja on vehreän puistomainen ja sijainti upean Immala-järven rannalla on ainutlaatuinen. Hänen mukaansa golfkenttä ei ole koskaan valmis, vaan se kehittyy jatkuvasti. Järvinen onnittelee 30-vuotiasta seuraa ja toteaa, että kenttä on ollut hyvissä käsissä.

Paikalla oli myös ensimmäinen caddiemaster Titta Peltonen. Titta aloitti työt vanhalla klubilla elokuussa 1987. Kaikkien tuntema caddiemaster Pirke Härkönen aloitti pestinsä toukokuussa 1997. Titta ja Pirke muistelivat kun Karita Tuomola ja Joonas Hytönen pelasivat Imatralla ja Hytösen mielestä klubilla tarjotut lohileivät olivat aivan ykkösiä. Myös Indonesian pääministeri on vieraillut Imatralla ja juonut iltateensä klubilla.

Ex pj:t Eero Aitala, Timo Puttonen ja Ex Tj Jorma Pakkanen
Ex Pj Erkki Ollilainen kertoi hieman Imatran Kaupungin osuudesta kentän rakentamisesta.
Vas. Nykyinen puheenjohtajamme Pekka Ruokonen, Timo Puttonen ja naiskapteeni Anu Varpoila sekä Pirke Härkönen.
Imatran Golf