Kilpailun säännöt

OSALLISTUMISOIKEUS

OnGolf & Golf Center Tour on avoin parikiertue kaikille 18 vuotta täyttäneille mies- ja naisamatööreille.
Osakilpailuja on kuusitoista kappaletta. Pelaaja voi osallistua saman tai eri parin kanssa niin moneen osakilpailuun kuin haluaa.

KILPAILUMAKSUT:

IG:n kausikorttilaiset 25 euroa
IG:n jäsenet 35 euroa
Vieraspelaajat 55 euroa

PELIMUOTO

Kilpailu pelataan tasoituksellisena scramblenä. Joukkueen muodostaa kaksi pelaajaa, naispari, miespari tai sekapari. Joukkueen tasoitus on 1/3 parin yhteenlasketuista tasoituksista.

Joukkueen tasoitus muodostuu seuraavasti. Molempien pelaajien tarkka tasoitus muutetaan kentän mukaiseksi slopetasoitukseksi ja nämä saadut slopetasoitukset lasketaan yhteen ja jaetaan kolmella. Jäävä luku pyöristetään normaalien pyöristyssääntöjen mukaan. Tämä jää joukkueen pelitasoitukseksi.
HUOM! Joukkueen maksimitasoitus on kuitenkin enintään joukkueen pienemmän tasoituksen omaavan pelaajan slopetasoitus.

Miehet pelaavat keltaisilta ja naiset punaisilta tiiauspaikoilta.

Scramble:

Kaikki avaavat. Sitten joukkue valitsee pallon, joka jatkolyöntiä ajatellen on parhaassa paikassa. Pallon viereen, tuloskortin etäisyydelle, pannaan merkiksi griinihaarukka tai tii. Jos pelataan normaaleilla kesäsäännöillä, se pelaaja jonka pallo on valittu, lyö ensimmäisen jatkolyönnin. Toinen pelaaja pudottaa pallonsa mahdollisimman lähelle merkittyä kohtaa, ei kuitenkaan lähemmäksi lippua, ja suorittaa lyöntinsä. Jatkolyönneistä valitaan jälleen paras, sama jatkoprosessi – ja näin mennään aina reikään asti.

ILMOITTAUTUMINEN

Kilpailuun otetaan mukaan kentästä riippuen 44-70 paria ilmoittautumisjärjestyksessä. OnGolf & Golf Center Tourille ilmoittaudutaan viimeistään kolme (3) päivää ennen kyseessä olevaa kilpailua.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan vain OnGolf & Golf Center Tourin sivuilla, muita ilmoittautumisia ei valitettavasti huomioida!

Ilmoittautumiset tulee perua viimeistään kahta (2) päivää ennen kilpailua. Peruuttamattomasta kilpailupaikasta voi joutua maksamaan kilpailumaksun.

Kiertueen järjestäjällä on mahdollisuus varata max. 6 villiä korttia (3 paria) per osakilpailu. Jokaiseen osakilpailuun otetaan kuitenkin aina maksimimäärä pelaajia, eli mikäli villeille korteille ei löydy käyttöä järjestäjän taholta, jaetaan ne varasijoilla olijoille.

ARVONTA

Lähtöryhmät kiertueella arvotaan kaksi (2) päivää ennen kilpailua. Lähtöajat löytyvät yksi (1) päivää aiemmin kyseessä olevan kentän klubin ilmoitustaululta klo 12 alkaen ja ovat kysyttävissä caddiemasterilta. Lähtöajat löytyvät myös osoitteesta www.ongolftour.fi

KILPAILUMAKSUT

Osallistumismaksu on 55-75€ / pelaaja sisältäen lounaan.

PALKINNOT

Parikilpailun voittajat pääsevät OnGolf & Golf Center Tourin kustantamalle finaalimatkalle Turkin Belekiin 9.12.-13.12. Finaalimatka on henkilökohtainen ja yksi osakilpailuvoitto/kisaaja/2-vuotta (vuonna 2014 ja 2015 finaalipaikan voittaneet pelaajat, eivät voi vastaanottaa finaalipaikkaa 2016 Tourin osakilpailuista). Rajoitus koskee koko joukkuetta, eli vaikka toinen pelaaja ei olisikaan karenssin alainen, ei hän voi ottaa vastaan 1 palkintoa.

Parikilpailun parit 2.-6. palkitaan tuotepalkinnoilla. Sekä sijat 2.-3. erikoishintaisilla finaalimatkoilla. Kahden viime vuoden aikana finaalimatkan voittaneet voivat voittaa palkintoja sijoilla 2-6.

Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden palkintojen uudelleen järjestelyyn. Tällaisia syitä ovat mm. pelaajien diskaus, virheellinen tulostenlaskenta klubin toimesta tms. syy, joka on aiheuttanut väärän järjestyksen tulosluettelossa. Tulokset ovat virallisia kaksi päivää kilpailun päättymisen jälkeen.

Palkinnot jaetaan vain palkintojenjakotilaisuudessa paikalla olevien pelaajien kesken joilla on voimassa oleva EGA-tasoitus. Jos, palkittavan joukkueen kummatkaan pelaajat eivät ole paikalla, siirtyy palkinto seuraavalla sijalla olevalle joukkueelle, joka on paikalla.

HUOM! Sama henkilö tai heidän edustama joukkue ei voi voittaa kahta pääpalkintoa samana tai kahtena peräkkäisenä vuotena. (vuonna 2014 ja 2015 osakilpailun voittaneet ovat karenssialaisia vuonna 2016)

TULOSKORTIT JA TASATULOSTILANNE

Tuloskortit palautetaan välittömästi kentän caddiemastereille tai muuhun kentän osoittamaan paikkaan tietojen tarkastuksen jälkeen allekirjoitettuna. Palkintojenjako suoritetaan tasatuloksessa mukaisesti viimeisten 9, 6, 3, 1 reiän tuloksen perusteella. Reiät huomioidaan kentän normaali pelijärjestyksen mukaisessa järjestyksessä. Tasatuloksissa reikätulokset huomioidaan tasoituksien kanssa.
EPÄSELVÄT TILANTEET

Niissä tilanteissa, joissa kilpailun säännöt eivät anna ratkaisua, tekee päätöksen kilpailun johtaja.

MYÖHÄSTYMINEN

Ryhmän kaikkien pelaajien on oltava pelivalmiina lähtöajan mukaan lyöntivuorosta riippumatta. Jos pelaaja myöhästyy 1-5min, tulee seurauksena 2 rangaistuslyöntiä, jos myöhästyminen on yli 5 min, suljetaan hänet kilpailusta.

GOLFAUTON KÄYTTÖ

Kilpailuissa golfauton käyttö on sallittu lääkärintodistusta vastaan. Veteraani-iässä (M 65v N 60v) olevat pelaajat voivat käyttää autoa perustelluista syistä ilman lääkärintodistusta. Poikkeusluvan golfauton käyttöön voi myöntää seuran kilpailunjohtaja kilpailukohtaisesti.

PUHELIMEN JA ETÄISYYSMITTARIN KÄYTTÖ

Puhelimen käyttö on pääsääntöisesti kielletty. Tarkennetut ohjeet kilpailukohtaisesti pelattavan kentän paikallissäännöissä.

Etäisyysmittarin käyttö on sallittu (vain etäisyyttä mittaavat).

PAIKALLISSÄÄNNÖT

Kaikissa OnGolf & Golf Center Tourin 2016 järjestämissä kilpailuissa noudatetaan Suomen Golfliiton pysyviä ja pelattavan kentän omia paikallissääntöjä.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin säännöissä ja palkinnoissa. Järjestäjä pidättää myös oikeuden peruuttaa kilpailu vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Imatran Golf