Imatran Golfin jäsenille on ajettu AHR-vuositarkastus sekä EGA-vuositarkastus. Tasoitusten vuositarkastus tehdään vuosittain. Oman tasoituksesi voit tarkastaa kirjautumalla Golfboxiin.

Vuositarkastus tehdään Suomen Golfliiton ja EGA:n ohjeistamana ja sen tavoitteena on pyrkiä saamaan pelaajan tasoitus oikeanlaiseksi.

EGA-tasoitus: Aktiiviseen EGA-tasoitukseen vaaditaan vähintään neljä tasoituskelpoista kierrosta edelliseltä kaudelta. Tasoituskorteissa aktiivinen tasoitus on merkitty *-tähdellä. Mikäli EGA tasoitus jäi vuositarkastuksessa uupumaan saa sen aktivoitua kolmella tasoituskelpoisella kierroksella kauden alussa. Neljäs säilyttää EGA-tasoituksen myös seuraavalle kaudelle.

AHR-laskenta: Lyhenne sanoista ”Annual Handicap Reviw”. EGA:n (European Golf Association) tasoitusmääräysten mukainen tasoitusten vuositarkastus. Tarkastuksessa jokaiselle pelaajalle lasketaan kilpailu- ja tasoituskierroksilta mediaani pistebogeypisteistä. AHR-tarkistukseen vaikuttaa vähintään kahdeksan pelattua kierrosta. Mikäli kyseiseltä vuodelta on vähemmän pelattuja tasoituskelpoisia kierroksia, täydennetään edellisen vuoden kierroksista. Jos tämänkään jälkeen kierroksia ei ole riittävästi, jää pelaaja AHR-laskennan ulkopuolelle. Lisäksi tasoitukset yli 36 ovat laskennan ulkopuolella. Toimenpiteen tuloksena saatua arvoa verrataan sitten EGA:n (European Golf Association) määrittelemiin arvoihin ja tehdään sen pohjalta mahdollisesti muutoksia tasoitukseen. Pelaajan tasoitus voi muuttua vuositarkistuksen yhteydessä 3 pykälää suuntaan tai toiseen, riippuen kaikkien kierrosten antamasta mediaanista.

Imatran Golf